Butik oteller seyahat ederken kalınabilecek en iyi yerlerden bazılarıdır. Kendi alanınız olmasını tercih ettiğinizde, pansiyonda kalmak istemediğinizde ya da 5 yıldızlı oteller için bütçeniz olmadığında mükemmel bir seçenektir. Fazla tercih edilen bir seçenek olması nedeniyle “Butik Otel Nedir?” sorusu sıkça sorulmaktadır.
Butik otel fiyatları ortada bir yerdedir. Harika olanaklar sunarlar ancak daha makul bir fiyat aralığına sahiptir. Tabi ki bu tercih ettiğiniz butik otele göre değişebilir.
Neyin “butik otel” olarak kabul edilebileceğine dair kesin kurallar olmasa da, kolayca fark edebileceğiniz belirgin özelliklere sahiptirler.
Ancak, butik otellerin ne olduğundan emin değilseniz ve bu konaklama türü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, okumaya devam edin.
Butik Otel Nedir?
“Butik otel nedir?” sorusunun en basit cevabı küçük ve sofistike bir konaklama tesisi olmasıdır. Genellikle şehrin kentsel bölgesinde şık bir konumda bulunan küçük, şık bir otel türüdür. Aynı zamanda şehirden uzak, huzurlu ve doğayla içiçe ortamdalarda da bulunmaktadırlar.
Butik otelleri tanımlamak söz konusu olduğunda kesin bir tanım yoktur. Bununla birlikte, genellikle bu tür tesislere belirgin bir özellik kazandıran ortak özellikler sergilerler.
Normal otellerle karşılaştırıldığında, butik oteller genellikle daha küçük, daha samimi, güçlü bir sanatsal anlayışa ve tasarıma sahiptir. Her butik otelin farklı bir yaklaşımla dekore edildiğini fark etmek zor değildir.
Bu tür tesisler genellikle şehir merkezlerinde ve o şehrin kültürünü yansıtan diğer bölgelerde bulunmaktadırlar.
Butik Otellerin Tarihçesi
Butik otellerin nereden ve nasıl çıktığını anlamak için ilk önce genel olarak otel tarihçesine bakmak gerekmektedir. 1940 ve 1950’li yıllarda zincir oteller hızla çoğaldı. Böylece, farklı şehirlerde franchise açarak pazara hakim oldular.
Marriott, Holiday Inn ve Hilton gibi oteller bu dönemde yükselişe geçti. Zincirler gelişirken, diğer oteller diğerlerinden sıyrılmak istediler. Bu yüzden türünün tek örneği hissini yaratmak için konuklara yeni ve yenilikçi hizmetler keşfetmeye başladılar.
Böylece konukların zincir otellerde bulamayacağı yeni tasarımlar, içecek & yiyecek seçenekleri ve etkinlikler sunmaya başladırlar. Hizmetlerini nasıl daha iyi hale getirebileceklerine ve kendilerini daha büyük otel zincirlerinden nasıl farklılaştırabilecekleri üzerinde çalıştılar.
Bu çalışmalara rağmen butik oteller 1980’lere kadar öne çıkamadı. 1980’den sonra ise butik otel terimi otelcilik alanında dünyada bir devrim yaratarak trend haline geldi.
Butik Otel ve Zincir Otel Farkları
Butik otel ve diğer oteller arasında ayırt edici özellikler bulunmaktadır. Öncelikle butik oteller, zincir otellere göre daha fazla kişiselleştirilmiş dneyeim sağlarlar. Bulundukları konum nedeniyle daha sakin bir tatil deneyimi sunarlar. Butik otel ve normal otel farkları tasarımdan ambiyansa, yerel olanaklardan yeme-içme seçeneklerine kadar birçok konuda ortaya çıkmaktadır.
Butik Otel Özellikleri ve Gereksinimleri
Bir konaklama yerinin butik otel olarak adlandırılması konusunda katı ve kurumsal gereklilikler yoktur. Ancak çoğu otel, bu kategoriye girmelerine yardımcı olan bazı yönergeleri takip etmektedir.
İşte butik otellerin en belirgin özelliklerinden bazıları:
- Boyut olarak daha küçüktür.
- Tasarıma önem verir.
- Rağbet göre konumlarda yer almaktadır.
- Ortak kullanım alanları ve etkinlik alanları vardır.
- Kişiselleştirilmiş hizmetler sunmaktadır – 24 saat oda servisi vb.
- En az 10 odaları vardır.
- Yüzme havuzu bulunmaktadır. Bunlar ısıtmalı yüzme havuzu veya sonsuzluk havuzu gibi çeşitli havuzlar olabilir.
Butik Otellerin Özellikleri
- Küçük Boyut
Butik oteller genellikle 100’den az odaya sahiptir. Butik otellerde küçük restoran veya barlar, dinlenme alanları ve toplantı alanları bulunabilir. Büyük bir eğlence salonu veya su parkı butik otellerde bulunmamaktadır.
- Tasarım, Dekor ve Tema
Bir butik otelin dış tasarımı genellikle tarihi ya da modern ve çağdaştır. Bununla birlikte çok fazla özelleştirilmiş tasarım imkanı örneği bulunmaktadır.
Her butik otelin kendine özgü bir teması vardır; bazıları tarihi, bazıları bir kitap bir renk veya ünlü bir figür gibi belirli unsurlara odaklanır. Tema sadece otelin tasarımında değil, adında, personel üniformalarında, olanaklarında ve daha fazlasında da mevcuttur.
- Son Moda Restoranlar
Butik otellerde restoran ve bar olması muhtemeldir. O bölgedeki otantik ve yerel kaynaklı menü öğelerine yer verilmiştir. Yerel tatlar konuklara unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
- Yerel Kültür
Butik oteliniz nerede olursa olsun, konukların yerel kültüre uyum sağlamasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden butik otellerde yerel sanat eserleri, müşterilerinizin şehirde dolaşması için bisikletler veya şehrin bilinmeyen yönlerini anlatan birkaç broşür bulunması muhtemeldir.
Casa Giallo Sapanca: Dört Mevsim Konaklama
Casa Giallo Sapanca bölgesinde konaklama imkanı sunmaktadır. Özel olarak tasarlanmış odalarımız bütün konuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sapanca’da keyifli, sakin ve özel bir tatil isteyen herkes için ilk seçenek haline gelmiştir.
Orman ve havuz manzaralı odalarıyla Casa Giallo, tabiat ve sükuneti sevenlere doğanın kalbinde tatil yapmanın keyfini sunuyor.
Oda seçeneklerini incelemek için Sapanca Odalar, rezervasyon için iletişim sayfamızı inceleyebilirsiniz.